Muziek

Muziek

muziek                


Rond de jaren zestig kwam er naast de saaie 'niets aan de hand muziekjes' ook wel eens een tekst uit de radio die mij echt deed luisteren. Protest liederen van Donovan, de vele liedjes van Boudewijn de Groot of de geweldige teksten van de student Jaap Fischer. Op twaalfjarige leeftijd zong ik al dit soort liedjes na en zocht er de gitaarakkoorden bij.Naast mijn vooral technische opleiding en werkgebied en mijn ambachtelijke hobby`s ben ik voor mijn plezier blijven zingen en ben een klassieke zangopleiding gaan volgen bij de operazangeres Suzanne Houtman. Dat resulteerde in een geslaagde auditie bij het koor van het Amsterdams Concertgebouw, waar ik enige jaren de grote koorwerken heb mogen meezingen.De luisterliedjes zijn echter gebleven en ik zing ze nog steeds graag, soms schrijf ik er zelf een. zie hier of iets actueels zoals dit vluchtelingen lied

Muziek en Werk


In 1998 heb ik van mijn muziek hobby ook een gedeelte van mijn werk gemaakt. Bij de stichting Kunst en Cultuur Z.H. ben ik ruim 15 jaar werkzaam geweest als technisch medewerker uitleencentrum. Dit werk bestond uit het onderhouden en klaarmaken van vrijwel alle bestaande muziekinstrumenten maar ook licht en geluidsinstallaties, foto en film apparatuur.

Muziek en werk 2


Na een periode zonder werk gelukkig weer een baan waarin ik mijn technische vaardigheden weer mag gebruiken. Per oktober 2015 werk ik bij het CKC Stichting kunst en cultuur in Zoetermeer.

Na 4 jaar werk bij het CKC werk ik hier nu 1 dag in de week als gepensioneerd vrijwilliger en ondersteun de technische mensen van het CKC.

Regelmatig geef ik hier ook workshops techniek, aan basis-school leerlingen met hele leuke leerzame technische projecten.

 Er zijn ook een paar workshops gemaakt voor volwassenen voor metaal en houtbewerking.

Verder is er regelmatig gelegenheid om wat luisterliedjes te zingen of te helpen bij een muziek workshop.