Huis

Huis
Ons huis is de helft van twee oorspronkelijke z.g. dagloners woninkjes die voor de huisvesting van het boeren personeel van een niet meer bestaande grote boerderij hebben gediend. Een eenvoudige woning met een woonkamer met bedstee en een zolder onder het handvorm Hollandse pannendak. Aan het stenen huis vast een houten gedeelte met een begane grond en een zolder met een z.g. mansarde dak. De geschatte leeftijd van deze huisjes is tussen de 150 en 200 jaar.

huis

Wonen
We wonen hier al zo`n 35 jaar met alle voor en tegens die deze eenvoudige woon vorm met zich mee brengt omringd door veel fruit bomen en een paar gezellige kippen in het kippenhok.
steiger
Warmte en Koken
We houden ons huisje warm met het ruim 60 jaar oude AGA fornuis dat dag en nacht voor een heerlijke warmte en een bak-klare oven zorgt. De bron van onze woonkeuken en een uitdaging om de heerlijkste gerechten te maken.

aga

Aga Fornuis
Het Aga fornuis is een uitvinding van de Zweedse Nobelprijs winnaar Dr.Gustav Dalen die als gevolg van een laboratorium explosie in 1912 blind werd aan beide ogen. Hij is zich daarna gaan bezighouden met huishoudelijke uitvindingen en is zo gekomen tot dit bijzondere concept een accumulerend,thermostatisch geregeld fornuis dat met een relatief kleine brander een volledig fornuis met al zijn functies werk klaar aanbied met een bak en een kook oven een kook en een sudder plaat.

Klussen
Er is altijd werk aan het oude huisje. Toen we er in kwamen was er geen keuken slechts een klein goot steentje op de grond. Samen met mijn schoonvader heb ik alle elektrische bedrading alle waterleiding en afvoer en een riolering aangelegd.Samen met vriend Aernout hele stukken dak vervangen en het hobby onderkomen opzij van ons huisje opgeknapt.En dan altijd maar weer ergens schilderen. Er is veel gedaan en er moet nog veel meer,maar zo blijft een mens van de straat. Een van de metaal projecten is het gedeeltelijk antieke tuinhek geweest.

tuinhek